Idén fokozódnak a nehézségek

TARTALOM

Mi felkészültünk.

Az ellátási lánc működését sajnos nehezíti az alapanyaghiány mellett a fuvarozói kapacitáshiány is, amit a világjárvány utáni váratlan megrendelési hullám indított el, majd tovább fokozta az ukrán-orosz háború hatása. A kiszámíthatatlan világpiaci olajár komolyan érinti a fuvarozási szektort is.

Március 11-én a magyar kormány rendeletében eltörölte az üzemanyagár stopot a tehergépjárművekre vonatkozóan. Ezzel ugrásszerűen nőtt a hazai fuvarozó cégek költsége ezáltal a fuvardíjak is.

A gazdasági és piaci körülmények napról napra változnak, amire szállítmányozóként felkészülten és gyorsan kell reagálnunk, mivel feladatunk a problémamegoldás.

Olyan megoldásokat kerestünk, amivel fent tudjuk tartani a zavartalan kiszolgálást partnereinknek a közúti komplett és részrakományos szállításokban. Gyors megoldásként korábban fix díjas fuvarozóinkkal és megbízóinkkal ideiglenesen áttértünk a spot fuvardíjas megállapodásokra. Ezzel egyidőben kidolgoztunk egy üzemanyagár indexálási rendszert, ami minden fél számára mindkét irányban követi az üzemanyagár változását. Célunk, hogy az indexálási rendszerrel ügyfeleink újra hosszabb távra, biztonságosabb keretek között tervezhessék költségeiket.

Minden iparágat érintő változásról továbbra is azonnal tájékoztatjuk partnereinket.

Meggyőződésünk, hogy az együtt tervezés, az együttműködés, segít, hogy megtaláljuk a legjobb megoldásokat a gazdasági nehézségek okozta kihívásokra.  

Kiemelt hangsúlyt fordítunk arra, hogy még jobban megismerjük vevőink és fuvarozóink véleményét, problémáit, igényeit, hiszen ők biztosítják számunkra a hátteret és a további növekedést.

Palmsped Cargo - Megfizethető szállítámányozás Európában