Részrakományos közúti szállítás

Hatékonyság és gazdaságosság

Az üzleti világban a hatékonyság kulcsfontosságú. Ez különösen igaz a logisztikában, ahol a részrakományos közúti szállítás (LTL) előtérbe kerül.

Biztosan szállítunk

A Palmsped Cargo egy megbízható partner

Gyorsaságunk és rugalmasságunk garantálja, hogy minden szállítási feladatot hatékonyan és ügyfél-specifikus igények szerint szervezzünk meg.

Széleskörű szolgáltatásaink magukban foglalják a részrakományos szállítást, belföldön és nemzetközi szinten egyaránt. Az LTL (Less Than Truckload) szállítások fő előnye, hogy lehetővé teszi a kisebb rakományok költséghatékony szállítását több ügyfél árujának egyesítésével egy teherautón, ezáltal csökkentve a szállítási költségeket.

Legyen szó specifikus igényekről, mint például hűtős kamionnal történő szállítás vagy akár 24 tonnás kamionnal való fuvarozás – mi minden kihívást képesek vagyunk kezelni.

Különös figyelmet fordítunk a lengyel piacra történő fuvarozásra is, biztosítva, hogy rakománya biztonságban és időben célba érjen.


Mi az LTL?

 

Az LTL (Less than Truck Load), vagyis részrakományos közúti szállítás ideális választás azon cégeknek, akik gazdaságos és megbízható áruszállítást keresnek. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy több vállalat rakományát kombinálják egy teherautón, így optimalizálva a raktér kihasználtságát és csökkentve a költségeket.

 


RÉSZRAKOMÁNYOS SZÁLLÍTÁS

Előnyei

Gazdaságos

A megosztott költségek révén az LTL általában olcsóbb, mint a dedikált szállítás.

Hatékony

Az átrakás nélküli kiszállítás felgyorsítja a folyamatot. 

A tranzitidő csak 1-2nappal hosszabb, mint a komplett rakományú szállításnál.

Rugalmas

Az LTL különböző méretű árukhoz adaptálható, 

1,1 tonnától 24 tonnáig.

Környezetbarát

A raktér maximális kihasználásával csökken a szén-dioxid-kibocsátás.

Alvállalkozói Flottánk gépjárművei

1,1 t – 3,2 t – 5,5 t – 24 t teherbírású járművek

Ponyvás, dobozos, emelőhátfalas és hűtős opciók

Lefedettség egész Európában

részrakományos és gyűjtő szállítás közötti különbség

A gyűjtő és a részrakományos szállítás két különböző logisztikai megoldás, amelyeket különböző helyzetekben és igények szerint alkalmaznak.

A fő különbség az átrakásban rejlik. Míg a részrakományos szállításnál nincs átrakodás, addig agyűjtőszállításnál egy vagy több átrakási pont is lehet.

• A részrakományos és gyűjtő szállítás során is a jármű raktere több ügyfél felé oszlik.

 

• A gyűjtőszállítás során raktárról raktárra, több logisztikai központon át kerülhet, míg a célállomáshoz elér. A részrakományos szállítás során viszont egyenesen úton kerül a partnerhez, néhány plusz megállóhellyel kiegészítve, de plusz rakodások nélkül.

 

• Az ügyfelek általában kisebb mennyiségű árut küldenek, amelyek nem teljesen töltik ki a járművet.

 

 

Részrakományos

Átrakás nélküli, 

direkt fuvarozás.

Az LTL szállítás előnyei vitathatatlanok. Hatékony, gazdaságos és környezetbarát módja az áruszállításnak. Ha optimalizálni szeretné logisztikai folyamatait, érdemes megfontolni ezt a megoldást.

SZÁLLÍTMÁNYOZÁS

Mennyi raklap áru szállítható egy normál kamionnal?

A ponyvás nyerges 

24 tonnás kamionok

0

paletta áru szállítására alkalmasak.

A hűtős kamionokkal 

22 tonna,

0

paletta árut 

lehet fuvarozni. 

PALMSPED CARGO

Hogyan határozzuk meg a fuvardíjakat?

Fel- és lerakóhely
Rakomány súlya és pontos mérete
Áru típusa
Miért nem egységes a nemzetközi szállításnál az export és import szállítás díja? 


A közúti árufuvarozásban nincsenek meghirdetett díjszabások, a kereslet-kínálat is jelentős hatással van a fuvardíjakra. Pl. Lengyelországból jóval több az import áru szállítása Magyarországra, mint az export kiszállítás, így a lengyel fuvarozás díjai az export fuvardíjaknál magasabbak. A szállítmányozás egy összetett logisztikai tevékenység. A szállítmányozó feladata, hogy megszervezze a fuvart, ellenőrizze és biztosítsa az ehhez szükséges feltételeket, képviselje a megbízó érdekeit a szállítás során. A fuvarozás az árutovábbítás fizikai része, a termék felrakóhelyről, lerakóhelyre juttatása.