Business Days 2022 – Fenntarthatóság – Logisztika

TARTALOM

Szeptemberben ismét részt vettünk a Trade Magazin által szervezett Business Days 2022 konferencián, aminek fő témája az FMCG piac kihívásai voltak kereskedelmi és beszállítói oldalról.

Aktuális és fontos kérdésekről beszélgettek a nagy és középvállalatok vezetői – hol fognak megállni az árak; meddig emelkedhet az infláció; hogy látja a helyzetet a beszállítói kör és a kereskedelem; meddig tartanak ki a vásárlók és hogy csökken a vásárlóerő; milyen új stratégiákkal lehet kivédeni az alapanyaghiányt; hogy tervezzük a jövő évet..

A konferencián évről-évre előtérbe kerül a logisztika, az ellátási lánc működése és fenntarthatósága.

Ügyvezető-tulajdonosunk Kiss Nikoletta örömmel vett részt a kerekasztal beszélgetésben, ahol az elmúlt év piacértékelése mellett szó volt a fuvareszköz kapacitás, a kereslet-kínálat alakulásáról, a fuvarozási költségek emelkedéséről, munkaerőhiányról. Emellett a jövőbeli lehetőségek és megoldások is kiemelt hangsúlyt kaptak, annak érdekében, hogy hatékonyabbá és gazdaságosabbá váljon a közúti árufuvarozás. A kerekasztalban Bátki Sándor (Trans-Sped) és Rónai-Horst László (Mercarius) társaságában elemezték a kérdéseket.

Rengeteg információval, üzleti és emberi kapcsolattal lettünk gazdagabbak. Rodák Krisztina és Mózner Kinga kollégáinkkal együtt büszkék voltunk a kiállítói standunk népszerűségének és 2023-ban is biztos résztvevői leszünk a Business Days-nek.