Árutípusok

Gyógyszeripari termékek

Gyógyszeripari termékek

Mutasd!

Hűtést igénylő termékek

Hűtést igénylő termékek

Mutasd!

Veszélyes áruk

Veszélyes áruk

Mutasd!

Gyógyszeripari termékek temperált szállítása

Biztonságos és hőmérséklet-szabályozott megoldásokat biztosítunk, amelyek megfelelnek a közúti gyógyszerszállítás legszigorúbb (GDP) szabványainak. A szállítások egész Európa területén validált, kalibrált és hő-térképezett eszközparkkal történnek. A szállítás alatt folyamatosan, több ponton történik a hőmérséklet ellenőrzése és dokumentálása, így garantált az előírt hőmérséklet biztosítása a teljes logisztikai lánc folyamán.

Mely termékek igényelnek temperálást szállítmányozás során?

Minden gyógyszeripari alapanyag és késztermék temperálást, vagyis az előírt +2 – +8°C/+8 – +15°C/+15 – +25°C tartományban tartást igényel. Ezen kívül a gyorsan romló élelmiszeripari termékeknél is biztosítani kell a szállítás teljes ideje alatt az előírt hőfokot. Ezek szállítása a minőségmegőrzés végett a speciális áruk közé tartoznak.

Hűtést igénylő élelmiszeripari termékek szállítása

A hűtést igénylő élelmiszeripari termékek nagyobb távolságra történő szállítása esetén speciális járműveket szükséges igénybe vennünk. Fontos, hogy a zárt rakodótér mellett, állandó hőmérsékletet biztosítsunk a szállítani kívánt árunak. A hűtőjárművek és hűtőgépek műszaki kivitelezése szabályozás alatt áll, illetve állapotuk időszakos felülvizsgálata szükségszerűen megtörténik az ATP Egyezménynek megfelelően. A hatóságok rendszerint ellenőrzik a szigorú előírások betartását.

Mi az a Thermoscript műszer?

A hűtőtérben jelen lévő hőmérséklet változása és fenntartása a thermoscript műszer használatának köszönhető. Ez az eszköz a hűtő félpótkocsik felszerelése közé tartozik, amely folyamatosan méri és papírcsíkon, korongon, vagy digitálisan rögzíti a hőmérsékletre vonatkozó adatokat. Az ATP Egyezmény betartását minden esetben igazolhatjuk ezekkel a mért adatokkal. A műszer alkalmazása mellett az egyéb okmányok, mint például a hűtőlap használata is fuvarozóink kötelezettségei közé tartoznak.

Veszélyes áruk szállítása

Fuvarszervező kollégáink 2014 óta rendelkeznek veszélyes áru kezelői szakmai képesítéssel. ADR szakértőnk a Hungária Veszélyesáru Mérnöki Iroda Kft., akik speciális szakmai tudásukkal segítenek minket, hogy minden ADR-es szállításunk szabályszerűen és szakszerűen történjen.

Milyen anyagok tartoznak a veszélyes áruk közé?

robbanásveszélyes anyagok, maró anyagok, mérgező anyagok, tűzveszélyes anyagok, gyújtó hatású anyagok, környezetre veszélyes anyagok

Ezen kategórián felül megjelennek még további fizikai és egészségi veszélyek is, melyek nem tartoznak a szállítási szabályozások alá. Továbbá olyan speciális kategóriák is léteznek, melyeket külön, rokon jogszabály szabályoz: fertőző anyagok, radioaktív anyagok.